Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Πατάτες και σαγανάκι

ΥΛΙΚΑ:   για 2 άτομα
           Για πατάτες :
  • 3 πατάτες
  • κίτρινο τυρί(τριμμένο)
  • λάδι
  • ρίγανη
Για σαγανάκι:
  • 70 γρ φέτα
  • κόκκινη πιπερία(προαιρετικά)
  • λίγη ρίγανη
  • 1 ντομάτα
Εκτέλεση:
        Για τις πατάτες:
      
        Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μίκρα κομμάτια(μπαστουνάκια).
    
        Ρίχνουμε λίγο λάδι,άλατι και ρίγανη.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

      Παίρνουμε αντιπολιτικό ταψί ή λαδόκολλα και απλώνουμε τις πατάτες.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου,και τις βάζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  
 Όταν ροδίσουν,τις βγάζουμε από τον φούρνο και τρίβουμε το τυρί πάνω στις πατάτες για να λιώσουν.
   Για σαγανάκι:

   Βάζουμε σε λαδόκολλα τη φέτα και απο πάνω την ντομάτα με την ρίγανη και την κόκκινη πιπεριά(προαιρετικά) και τυλίγουμε.
  
Απο έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φουρνο για 10 περίπου λεπτά.

Το βγάζουμε και το απλώνουμε πάνω στις πατάτες.

       

1 σχόλιο:

  1. Ψάχνω το ξόρκι που μετατρέπει τα κείμενα των συνταγών σε ζεστό φαγητό στο πιάτο του πεινασμένου!... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή