Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Toύρτα ΟΡΕΟ

Για την τούρτα θα χρειαστούμε:
  •  1 πακέτο digestives(400gX12)
  • 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας
  • 2 συσκευασίες ορεο(176g)
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος(γιώτης ή νουνού κατά προτίμηση)
  • λίγο βούτυρο
Και για διακόσμηση: 
  • 1 σακουλάκι καραμελάκια
  • διάφορα χρωματιστά τρουφάκια




Διαδικασία:
  1. Χτυπάμε τα digestives στο μπλέντερ και μετά τα ορεο
  2. Διαβάζουμε της οδηγίες παρασκευής της κρέμας σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο
  3. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε Μπεν Μαρί και τοποθετούμε τα digestives
  4. Αφού γίνουν στερεά τα digestive τα βάζουμε σε ένα ταψί για να δημιουργηθεί μια βάση
  5. Απλώνουμε πάνω από την βάση την κρέμα σοκολάτας(την μίση και λιγότερο δόση)
  6. Μετά τοποθετούμε τα μισά ορεο πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
  7. Το ίδιο πράγμα θα γίνει για άλλη μια φορά
  8. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει στερεή(σαντιγί)
  10. Βγάζουμε την σαντιγί και την τοποθετούμε πάνω από την τούρτα
  Λίγα ακόμα πραγματάκια:
  Μπορείτε αν βαριέστε να πάρετε έτοιμο παντεσπάνι αντί να κάνετε αυτό με το μπισκότο
  Επίσης αντί να χρησιμοποιήσετε digestives μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια,αμύγδαλα,φιστίκια.    
                                                           Η συνταγή είναι για 12 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου